Kissamainen juttu

Kissamainen juttu

Oletko sinä kissa- vai koiraihminen?
Vai kenties kissa-koira?

Me Dalissa rakastamme niin kissoja kuin koiriakin.Toimitusjohtajamme Paavo on Bichon Frisé ja kissat ovat lähellä hänenkin sydäntään.

Dali on jo useiden vuosien ajan lahjoittanut varoja, tuotteita ja tukenut toiminnallaan hyväntekeväisyyttä, joka auttaa kissaystäviämme saamaan hyvän kodin, ruokaa ja tarvittaa terveydenhoitoa. Ajattelimmekin kirjoittaa tällä kertaa kissamaisen jutun hyväntekeväisyys-kohteestamme.

Kissakoti Kattila

Hyväntekeväisyyskohteemme ja yksi lempipaikoistamme on
Kissakoti Kattila , joka löytyy osoitteesta Puusepänkatu 5, Hämeenlinna. Oletko sinä käynyt jo siellä vierailulla tai onko sen toiminta muutoin sinulle tuttua?
Dalia ja kissa.

Kyseessä on kodittomien kissojen turvakoti, joka toimii vapaaehtoistoiminnan voimin.
Kattilassa kissat saavat tarvittavan hoidon ja heillä on hurjan viihtyisä ja turvallinen paikka odottaa uuden kodin löytymistä. Siellä on myös ns. pitkäaikaisasukkeja, jotka saavat viettää leppoisia kissanpäiviä.
Kissakodin asukkaat tarvitsevat huolenpitoa, terveydenhuoltoa (rokotukset, leikkaukset, madotukset jne.) ja paljon ravintoa luonnollisesti ympäri vuoden. Olemme mahdollistamassa kaikkea tätä tarpeen mukaan (emme esimerkiksi vain jouluisin).
Vaikka hyvin usein Dalissakin on kiire ja omassa arjessa jaksamista sekä haasteita, on aina järjetetty aikaa auttaa kissaystäviä.
Auttaminen ja eläimet ovat erityisesti Dalian (perustaja) sydäntä lähellä.

Tämän jutun loppupuolella pääset näkemään joitakin kuvia Kissakoti Kattilan asukeista.

Miksi kissat tarvitsevat meidän apua?

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet myös tarpeeseen auttaa kissoja. Ylipäänsä lemmikkieläinten hankkimisessa on tapahtunut kasvua nyt, kun monet ovat viettäneet enemmän aikaa kotona, tehden vaikkapa etätöitä.  Tämän ansiosta myös moni on kyennyt antamaan kodittomalle kissalle kodin, joka on ollut hieno asia.

Kun puhutaan kodittomista kissoista, saattaa helposti ja ensimmäisenä tulla mieleen kuinka ihminen on hylännyt kissan piittaamattomuuttaan tai jopa julmuuttaan. Toki turvakodista kun on kyse, surullista kyllä myös kaltoin kohdeltuja kissoja Kattilassa asuu. Erityisesti nämä yksilöt ovat Dalilaisten sydäntä lähellä, haluamme pitää heidän puoliaan.

Usein kuitenkin esimerkiksi Kattilaan päätyy myös löytökissa, jota jossain huolestunut ihminen kaipaa syvästi kotiin. Toisinaan tuo kadotettu kotikin löytyy ja tarina saa onnellisen lopun.

Yksi syy, miksi kissa tarvitsee uuden kodin, on se, että jostain valitettavasta syystä omistaja ei enää kykene huolehtimaan kissastaan, esimerkiksi korkean iän, taloustilanteen, muutoksen perheessä (esim. joku perheenjäsen allergisoituu) tai muun syyn vuoksi. Omistaja voi myös itse etsiä kissalle uutta kotia, mutta jos se ei onnistu, on aina parempi antaa hänet asumaan vaikkapa Kissakoti Kattilaan kuin laskea vapaaksi ja hylätä luonnon armoille. Paikkoja Kattilassa on n. 100 kissalle, eli toisaalta reilusti, mutta hyvin rajoitetusti siihen nähden, että Suomessa kissoja hylätään jopa hurjat 20 000 vuodessa.

 

Kissakoti Kattilan kautta uuden kodin löytää noin 250 kissaa vuodessa.

 

 

Kattilan kotisivuilla www.kissakotikattila.fi on esittelyssä muutamia Kattilan asukkeja (mutta ei esim. nuoret pennut), jotka ovat vailla kotia. Jos sinua itseäsi kiinnostaisi antaa kissalle koti, sinun kannattaa ehdottomasti käydä Kattilassa paikan päällä tutustumassa asukkaisiin ja toimintaan henkilökohtaisesti. Näet samalla miten hyvää huolta kissoista pidetään ja miten poikkeuksellisen hyvät olot heillä on. Kattilan sivuilla voit täyttää Kissan hankkijan -esitietolomakkeen ja jättää myös yhteydenottopyynnön.

 

Miten voit auttaa?

Jos et pysty tarjoamaan itse kotia kissalle, on muitakin tapoja auttaa:

    1. Voit esimerkiksi tukea Kissakoti Kattilan toimintaa raha- tai tavaralahjoituksella
    2. Ilmoittaudu vapaaehtoistyöhön kattilaan
    3. Testamenttilahjoitus tukemaan Kissakoti Kattilan toimintaa
    4. Voisit olla kissakummi! Tämä vaihtoehto sopii hyvin myös niille, jotka haaveilevat omasta kissasta, mutta eivät voi syystä tai toisesta ottaa kissaa omaan kotiinsa. Kissaa voi käydä tervehtimässä meillä.
    5. Haluaisiko sinun yrityksesi olla auttamassa? Vaihtoehtoja on monia.

 

 

Kissa1 

Kissa3 Kissa4 

Dalia ja Kissa

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit pitää hyväksyä ennenkuin ne julkaistaan.